Nordmenn vippset hverandre for mer enn 1,5 milliarder kroner juleaften 2023. Foto: Vipps

Vipps-rekord på julaften

På julaften vippset nordmenn hverandre mer enn 1,5 millioner ganger. Der er mer enn dobbelt så mye som på en vanlig hverdag. Totalt sendte vi 1,5 milliarder kroner med Vipps til venner og familie på den store dagen.

Tiden er definitivt forbi da det kun lå harde eller myke gaver under juletreet. I tillegg til ullsokker, slalåmstøvler og brennmerkede skjærefjøler, ble det nemlig også åpnet 341.600 Vipps-betalinger som var pakket inn i digitalt gavepapir.

Gårsdagen vippse-fest slo fjorårets rekorder. I 2022 vippset vi venner og kjære 1,3 milliarder kroner, fordelt på 1,4 millioner betalinger. 327 000 av betalingene på julaften ble sendt med digitalt gavepapir og konfetti.

– Midt i desember var 14.000 digitale pengegaver forhåndsprogrammert til å sendes på julaften. Antallet endte altså til slutt på 341.600, så det er tydelig at flertallet av pengegavene ble pakket inn etter hvert som siste innspurt nærmet seg, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps.

De digitale gavene og vennebetalingene ble bokstavelig talt sendt til alle døgnet tider på julaften. Det bør likevel ikke komme som en overraskelse at 32 prosent av transaksjonene skjedde mellom klokken 17 og 20.

– Absolutt all vippsing på julaften var neppe gaver, men det har ikke så mye å si. Vi er bare glade for å gjøre julen bittelitt mindre knotete, ved å gjøre gaver og betalinger veldig, veldig enkelt.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *