Vinterferie i Italia – du kan få bot uten forsikring

Mange nordmenn reiser hvert år på vinterferie til Alpene for å stå på ski. Men velger du de italienske alpene har myndighetene der nå innført krav om obligatorisk ansvarsforsikring i skibakken.

-Kan du ikke vise gyldig ansvarsforsikring risikerer du en bot på 150 euro, blir fratatt heiskortet og får ikke kjøre i bakken. Så vi anbefaler alle å laste ned sine forsikringsbevis på mobilen før du reiser slik at du alltid har de med deg. Reiseforsikringen vår har en egen ansvarsforsikring som dekker kravet i Italia, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

De nye reglene i Italia gjelder ikke bare for alpinister, men også de som bruker snowboard, kjelke eller annet i bakkene på de populære skisportsanleggene i landet.

– Italia har innført en rekke obligatoriske sikkerhetstiltak, som at det er påbudt å bruke hjelm for alle under 18 år, de har strenge regler om off-piste kjøring, og det er nulltoleranse for kjøring i bakken i alkoholpåvirket tilstand, legger han til.

– Men har du ikke ansvarsforsikring kan du flere steder kjøpe en gyldig ansvarsforsikring sammen med heiskortet. Det gjelder å være bevisst på at du må gjøre det før du entrer anlegget, og det koster rundt tre euro per dag, sier Brandeggen.

Kan bli dyrt uten forsikring

I den italienske loven heter det at «skiløpere som anvender de alpine bakker skal ha gyldig forsikring som dekker personens sivilrettslige ansvar for skader forårsaket på tredjepart».

– Skiferie i Alpene kan bli en dyr fornøyelse dersom du ikke er dekket av forsikring. Skulle du forårsake en ulykke med personskade på andre kan du bli holdt personlig økonomisk ansvarlig, og må selv dekke alt fra ambulansetransport til legebehandling. Vi har hatt saker hvor kunder i Tryg har blitt anklaget for å ha forårsaket et uhell i de italienske alper, så problemstillingen er ikke ukjent for oss, sier Brandeggen.

Skiferie er den ferien hvor det er størst risiko for at man blir involvert i uhell, ifølge SOS International.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *