Vendela Kirsebom lanserer eget klesmerke

Feirer jubileum med lansering av eget klesmerke. 30 år etter at hun prydet forsiden til Sports Illustrated, har Vendela Kirsebom skapt sin egen kolleksjon med sommertøy.

Vendela Kirsebom er en av verdens mest kjente supermodeller. I løpet av sin 40 år lange karriere har hun reist verden rundt, og jobbet med noen av verdens største moteskapere. Nå debuterer hun selv som Kreativ leder og designer, og lanserer sitt helt eget klesmerke Vendela Wear. Først ut er sommerkolleksjonen Vendela Beach, som består av sommerklær og badetøy, og vil slippes i flere omganger i løpet av sommeren.

– Jeg elsker sol, sommer og strand, og derfor var det perfekt for meg å lage en egen sommerkolleksjon. Dette er noe jeg har lagt min sjel i. Det har vært en kreativ og spennende reise, og jeg er veldig stolt av kolleksjonen, sier Vendela.

Variert kolleksjon

Vendela Beach består av alt fra bikinier og badedrakter til kjoler, bukser og topper i myke og naturlige stoffer. En elegant og tidløs kolleksjon som man kan bruke år etter år.

– Dette er flotte og komfortable plagg som blir en essensiell del av ferie-garderoben, enten du skal til Sørlandet, St. Tropez eller Mexico. Kolleksjonen har alt man trenger til en nydelig sommerdag- og kveld, sier Vendela.

Feirer jubileum

Flere av plaggene er inspirert av Kirseboms eget liv og karriere. Badedrakten The Moorings minner om den ikoniske sølvbadedrakten Vendela hadde på seg da hun prydet forsiden av det amerikanske magasinet Sports Illustrated i 1993. Det ikoniske bildet gikk verden rundt, og bidro til Kirseboms internasjonale modell-gjennombrudd.

– Det er skremmende at tiden har gått så fort! Samtidig er det fint å se tilbake på. Jeg har lært og opplevd så mye, og følte at tiden nå var inne for å lansere min egen kolleksjon, sier hun.

Poserer med kjendisvenninnene

Vendela står selvsagt modell for sin egen kolleksjon. Med seg på laget har hun også fått med seg tidligere «Farmen kjendis»-kollega Ingeborg Myhre og med-rekrutt i «Kompani Lauritzen», Liva Ingebrigtsen.

– Dette er en kolleksjon som passer for alle. Det var utrolig gøy at mine gode venninner ville være med på fotoshoot, og fronte kolleksjonen, sier Kirsebom.

Fokus på kvalitet

Over 40 år i modellyrket har gitt Kirsebom uvurderlig kunnskap om mote, klær og kvalitet. Uvurderlig erfaringen som hun nå tar med seg videre som designer.

– Jeg har posert mye i bikini og badetøy i løpet av min karriere, og vil bruke min erfaring til å fremheve kvinnelige former med fokus på kvalitet og snitt. Hvert eneste plagg i kolleksjonen min er laget med kjærlighet, og nøye utformet for å feire individualitet, og gjenspeile skjønnheten som finnes i hver enkelt av oss, sier Kirsebom.

Inspirert av sommer-minner

Underveis i designprosessen har Vendela hatt med seg sine egne ferieminner om sol, strand og svaberg, og hvert plagg har fått navn etter et sted med spesiell betydning for supermodellen.

– Jeg har funnet inspirasjon i fine minner om somrene hos mormor i Lillesand, bading fra svaberg og lyse sommernetter, forteller Kirsebom om plaggene hun har gitt navn som Brekkestø, Lillesand og Veierland.

Lages i Tyrkia

Modellen har samarbeidet tett med Dignity Collective, og vært involvert i hele prosessen fra idé til ferdig produkt. Vendela Beach produseres i Tyrkias hovedstad Istanbul, og lages i økologiske materialer av høy kvalitet. Kirsebom har selv vært i Tyrkia flere ganger, og besøkt fabrikken der klærne lages, plukket ut stoffer, og kvalitetssikret produktene.

– Jeg har virkelig stått på for at kolleksjonen skal gjenspeile min visjon. At plaggene produseres i Istanbul er ekstra gøy, for det var også der jeg ble laget i sin tid, sier halv-tyrkiske Vendela.

Parfyme, klær og velværeprodukter

Vendela Wear har fokus på komfortable og luksuriøse plagg i tidløst design, og Vendela Beach er merkets første sommerkolleksjon. Vendela Beach selges på egen nettside fra og med mandag 19.juni kl. 20:00, og 10 prosent av overskuddet vil gå til et veldedig formål. Kirsebom har også utviklet flere egne dufter, hår- og hudpleieprodukter.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *