Dyre felger til spesielle bilmerker er ettertraktet i utlandet. Det gjør at mobile vinningskriminelle drar til Norge for å stjele hul, opplyser forsikringsselskapet If. (Foto: If)

Tyvbande stjeler hjul til jul

Denne helgen er alle fire hjul stjålet fra en bil som er blitt jekket opp og satt på klosser. På en annen bil måtte tyvene avbryte tyveriforsøket. Forsikringsselskapet If frykter at en hjulbande herjer nå.

Ifølge If er det stor grunn til å være ekstra på vakt i jule- og nyttårshelgen:

– Tyveriene skjer rett utenfor boligene til folk mens de sover. Tyvene jobber stille rett ved husveggen. Veldig ubehagelig, kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

På Høvik i Bærum ble alle fire hjul på en BMW stjålet natt til lørdag, melder Budstikka. Bilen var jekket opp og plassert på treklosser. Samme natt ble en annen BMW satt på klosser bare noen kilometer unna, på Jar. Av en eller annen grunn ble tyveriforsøket avbrutt her, og eieren fant bilen jekket opp og på klosser på morgenen, med dekk og felger intakte, ifølge Budstikka.

– Det ser dessverre ut som en hjulbande kan være på ferde igjen. I høst har det vært mange tyverier av dyre felger og hjul i Sør-Norge. Disse hjulene smugles som regel ut av Norge, sier Clementz.

Det er de kostbare felgene tyvene er interesserte i. Et felgsett kan koste rundt 40.000–50.000 kroner.

Denne høsten har det vært tyverier av hjul på biler i blant annet i Oslo og Re i Vestfold.

– Dersom du ser aktivitet i nabolaget som ser ut som rekognosering eller forberedelser til tyveri, ta kontakt med politiet. Ikke oppsøk personene for å konfrontere dem. Ta signalement og noter bilnummer, bilmerke og -modell om du kan, sier kommunikasjonssjefen i If.

Det er i første rekke BMW-eiere som er rammet, men også felger fra andre biler kan være attraktive for tyvene.

– Biler parkert i låst garasje står tryggere. Parkerer du i oppkjørselen, vurder å installere lyskaster med bevegelsessensor. Slike tiltak kan gjøre det litt mindre aktuelt å stjele hjulene fra akkurat din bil, sier Sigmund Clementz.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *