Det er mange måter å tilbringe påsken på! DNT har tipsene. Foto: John Petter Nordbø

Slik blir det påskestemning der du er

Her er DNTs beste tips til frisk luft og påskefølelse, enten du skal være hjemme eller reiser bort i påsken.

Mens mange har reist til fjells i påsken for å nyte snøen for siste gang denne sesongen, er det også en del som blir hjemme i påskeuka. Det gir også fine muligheter for naturopplevelser. DNTs tureksperter har satt sammen noen forslag til rimelige, enkle og hyggelige påskeaktiviteter du kan finne på hjemme.

– Min drømmepåske inneholder noen dager på fjellet med deilige skiturer og noen vårlige dager i byen der jeg ser på våren som er på vei, forteller Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Han peker på at det er ulike grunner til at folk blir hjemme i påsken.

– En del familier har mindre penger å bruke på ferier, og andre jobber og holder hjula i gang mens vi andre kan ta fri. Heldigvis er det mye moro man kan finne på hjemme på dagsturer og de roligere dagene i påsken uten å bruke mye tid og penger. Jeg oppfordrer folk til å komme seg ut på tur! Det gir fin avkobling før hverdagen kommer tilbake, sier DNT-sjefen.

Mat på bål og appelsiner gir påskestemning!

Forslag til påskeaktiviteter

1. Inviter til påskerenn 

Påskerenn er en morsom tradisjon mange koser seg med hvert år. Det kan du arrangere ved en hytte eller hjemme, med eller uten snø og ski. Du kan ha rebus, hopp, løp på idealtid og andre aktiviteter som du tilpasser etter hva folk synes er gøy. Utkledning er alltid en suksess!

2. Dra på hyttetur 

Har du ikke tid eller lyst til å reise til fjells i påsken, finnes det mange muligheter for hyttekos i skogen, ved kysten eller rett i nærheten av der du bor. DNT har mange ubetjente hytter, alt fra små koier, til større hytter, til fyr og koselige kysthytter.

Mange turlag har også fine gapahuker, perfekt for en hyggelig utendørsmiddag i påsken.

Sjekk UT.no for hytter i nærheten av der du bor.

3. Gå en nærtur med påskekos 

Enten snøen har smeltet eller ikke er det mange fine turmuligheter i nærheten av der du bor. Gå inn på UT.no og finn en ny tur, og utforsk den alene eller sammen med noen! Ta med en hengekøye, ta en rast ved et vann eller et utkikkspunkt – så får du en rolig stund for deg selv. Her er noen tips til ekstra påskestemning på turen:

Gi farge til eggene på primus

Pakk med egg i sekken, og kok de i en panne på primusen. Ha med skall fra en gul løk og legg det i vannet. La eggene koke sammen med skallet, dette farger eggene gule. (NB: Rødløkskall kan også brukes, resultatet blir brunt og ikke rødt eller rosa.) Spis dem og nyt, eller pynt de før dere spiser!

Grill gule pinnebrød 

Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet er superenkelt å lage, smaker alltid godt og kan lages i uendelig mange varianter.  Også i påskevariant! Tilsett gurkemeie i deigen. Den klassiske oppskriften finner du her. Er du mer glad i appelsin? Test denne søte oppskriften.

Lag påskeeggjakt på tur 

Gi barna i oppgave å tegne et kart over nærområdet, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget.

Turbingo – eller påskebingo? 

Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og finnes i både sommerversjon og vinterversjon. Hva med å lage deres egen påskebingo? Her er det bare fantasien som setter grenser!

4. Få nye venner på påsketur  

Få nye venner og nye opplevelser på tur med din lokale turgruppe. DNT-foreningene landet inviterer til turer og aktiviteter for barnefamilier, ungdom og voksne, både på fjellet og i nærområdet. Bli med på topptur, påskerebus, kajakkpadling, påskevaffeltur og mye mer.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *