INTENST: Oppgjøret mellom Sandefjord og Tromsø var av typen som aldri fikk senket pulsen. Foto: Kenneth Mørkved

Sandefjord tapte mot Tromsø

Tekst: Bendik Berntsen

Det ble med nesten for Sandefjord da Tromsø gjestet Jotun Arena i kveld.

I Sandefjords spirende sommersol var det onsdag kveld duket for et særs viktig oppgjør mellom sisteplassen og de som lå tredje sist.

Siden Sandefjord ble stiftet i 1998 har de klatret hurtig oppover på maratontabellen. De ligger nå på 27. plass, åtte poeng bak byens gamle storhet, Sandefjord Ballklubb. Dagens motstander, storheten fra “Nordens Paris”, Tromsø, ligger imidlertid på en solid 9. plass. Men i år lå de altså bare ett poeng over Sandefjord, som i kveld kunne ta dem igjen.

Det er 18 registrerte oppgjør mellom klubbene på fotball.no. Begge har stukket av med tre poeng i fem av de, og begge har scoret 24 mål hver. Sist gang de møttes på Jotun Arena var i fjor, da stillingen ble null mål for og null mål mot. Jevnt, blir derfor et stikkord i fet skrift.

Fra tall til ord; alt lå til rette for 90 spennende fotballminutter i Sandefjord.

Sandefjords utvalgte

To endringer fra den forrige runden, der de tapte 1-2 mot HamKam; Egeli kommer inn for Pedersen og  Kristiansen kommer inn for Gjone i forsvaret.

4-3-3:

Keto

Egeli – Berglie – Kristiansen – Cheng

Risan – Ottosson – Amin

Dunsby – Ruud Tveter – Markovic

Benken: Grønneberg, Mettler, Melchior, Gjone, Mathisen, Loftesnes-Bjune, Mvuka og Jarjue.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommer Marius Grøtta blåser i gang den 13. Eliteserierunden mellom Sandefjord og Tromsø her på Jotun Arena.

6′: Seks minutter tar det før Tromsø får en drømmestart. Romsaas legger et presist og langt innlegg til Paintsil som header til. Keto må ut i full strekk for å gi en retur, der står imidlertid Nordås klar. Tromsøs toppscorer er nådeløs da han hamrer til ballen på halvvolley fra kort hold og setter inn 1-0!

16′: Hjemmelaget jakter utligningen, men det ser ikke lyst ut foreløpig idet skyene har gjort sitt inntog. Romsaas stopper en kontring, og får et fortjent gult kort.

19′: Nok en god kontringsmulighet for de blå, attpåtil mye større enn den forrige. Men Yttergård Jensen viser hans enorme rutine da han river Markovic ned fra å komme alene gjennom – et gult kort for laget.

34′: De røde og hvite bruker god tid med kula til Sandefjords frustrasjon. Kristiansen blir talsfigur for frustrasjonen da han river trøya til Nordås nesten i stykker, fortjent gult kort. Tromsø er nærmere 2-0 enn Sandefjord er utligning. Paintsil får muligheten innenfor boksen, men etter litt klabb og babb havner ballen hos Antonsen som klinker til fra 15 meter, dog ingen uttelling.

37′: Og der kommer 2-0-scoringen! En feilpasning fra kaptein Ottosson dypt i banen gir Nordås muligheten til å løpe ned langs flanken og legge et elegant innlegg til Romsaas som header kontrollert inn dagens andre TIF-mål.

42′: Så tar Dunsby tak! En vellykket dribling fører til en annen, men det sier stopp hos Norheim som bruker ulovlige midler innenfor sekstenmeteren. Det betyr straffespark det. Ruud Tveter skal ta det, men Haugaard er enorm når han redder ikke bare den, men returen i motsatt hjørnet også. To matchvinner-redninger på ett sekund av nordlendingenes solide sisteskanse.

45+2′: Hjemmelaget presset på mot slutten av omgangen, men det ble ingen uttelling.


45′: Kampen er i gang igjen og ingen bytter er gjort.

55′: Ti minutter inn i andreomgang kan det rapporteres om lite farlig spill. Sandefjord har yppet seg, men Tromsø har stått støtt samt kommet med enda større sjanser, dog ingenting å skrive for mye om.

60′: Ødegaard gjør grep; Mathisen byttes inn for Ruud Tveter på topp, Melchior inn for Amin og Mettler inn for Risan.

62′: Mettler setter sitt preg med én gang, men langskuddet blir bare den farligste sjansen de har skapt etter pause. Det betyr nødvendigvis ikke for mye.

64′: Og de kommer på en aksjon til! Denne gangen sentrer midtbanegeneralen Ottosson en lur pasning gjennom det tilsynelatende solide TIF-forsvaret og til Dunsby, som er nære på å sette inn den første av opphentingen. Men det blir med nesten.

72′: Det bølger bra på Jotun Arena da Sandefjord tar styring på skuta og legger seg høyt. Det ser imidlertid ut til at bortelaget nekter hjemmelaget å seile forbi dem på tabellen, og heller seiler dette trygt i land selv. Sandefjord gjør et siste forsøk ved å sette inn Mvuka for Dunsby.

74′: Og så kommer reduseringen! Mvukas første touch sender Jenssen i pølseboden, og han topper det hele med et elegant innlegg til en annen innbytter, nemlig Mettler. Uselvisk legger han ballen til rette for Eman Markovic som i ekte Kane-stil setter ballen hardt nede ved stolperoten og i nettmaskene – 2-1 og opphentingen er i gang! Kan de gjøre et heltemodig comeback her?

90+4′: Nei, det blir 2-1 til Tromsø da fløyta blåses for siste gang. TIF resignerte litt mot slutten, og kanskje undervurderte Sandefjords tapre innsats, men det gikk ikke hele veien for hjemmelaget i kveld.

Tre Sandefjord-utmerkelser

Beltran Mvuka var farlig ved hver situasjon han befant seg i etter at han ble byttet inn etter 2/3-deler av kampen. 25-åringen holdte på å utligne i de siste minuttene, og kanskje hadde resultatet sett annerledes ut om han fikk spilt hele kampen.

Eman Markovic stod for det eneste målet og blir derfor en selvskreven utmerkelse. 25-åringen med tosifra antall landskamper for Norges U-landslag bidro til flere farligheter offensivt.

– Vi stresser ikke på tross av den situasjonen vi befinner oss i. Vi må simpelthen skape flere sjanser, forteller han til TV2 etter kampen.

Filip Ottosson styrte det meste på midten av midtbanen. Kapteinen prøvde så godt han kunne å dirigere resten av laget i blått.

– Det er tungt. Vi var for dårlige i den første omgangen, men blir bedre i den andre. Tromsø vinner likevel fortjent i kveld, forteller han til TV2 etter kampen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *