Bildet viser Norsk Folkehjelp Stjørdal på oppdrag i påsken.

Norsk Folkehjelp: Få alvorlige hendelser tross drømmepåske

Det ble en rolig påske for Norsk Folkehjelps redningsmannskaper, som rykket ut på 40 oppdrag i løpet av påskeuken.

Etter en svært dramatisk inngang til årets påske, med flere dødelige skredhendelser og høy skredfare, har det vært få alvorlige hendelser for Norsk Folkehjelps frivillige redningsmannskaper.

– Det har vært flotte uteforhold over store deler av landet og mye folk i fjellet, og vi er derfor veldig glade for at vi har hatt få alvorlige hendelser etter palmehelgen, sier Jonas Vikran Hagen, seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.

De frivillige har vært i beredskap 24/7 hele påsken, og flere steder i landet har de bemannet hytter i populære turområder.

– De frivillige har rykket ut på 40 oppdrag, noe som er lavere enn fjoråret. Vi har inntrykk av at folk har vært flinke til å ta hensyn til vær og føre, og planlegger turen godt. Det vises også på oppdragsstatistikken vår, sier Vikran Hagen.

Av de 40 oppdragene har fem av alarmene vært leteaksjoner etter savnede personer. De andre oppdragene har stort sett handlet om skigåere som har blitt syke eller skadet seg på tur.

– Vi opplever at folk har vært flinke til å varsle og å vite hvor de er. Da er sjansen veldig mye høyere for at det går bra når ulykken først er ute, sier Vikran Hagen.

Norsk Folkehjelp har 2.000 frivillige i beredskap, fordelt på 70 redningsgrupper over hele landet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *