Det er mindre snø i fjellet enn det som er vanlig i slutten av juni. Det gir gode forhold for fotturer. Foto: Marius Dalseg

Nå åpner sommerfjellet!

Varme temperaturer og tidlig snøsmelting gir rekordtidlig sommer i fjellet. Nå åpner DNTs betjente hytter for sommersesongen.

n varm mai måned har gitt rekordtidlig sommer i fjellet. Det er bart og sommerlig i de fleste fjellområdene. Det er fortsatt snø på de høyeste toppene og fjellovergangene, men nå smelter det fort.

– De som lengter etter sommer i fjellheimen bør reise nå. Juni er praktfull til fjells med kontrasten av blomstrende og irrgrønne daler og snø på toppene. Dette er også en tid da de fleste fremdeles jobber, og dermed er det mindre folk i fjellet. Dersom det frister med rolige dager i fjellsko er dette helt klart et godt tidspunkt å dra til fjells, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Nå åpner fjellhyttene

På DNTs mer enn 590 hytter har vertskap og frivillige vært i full sving i ukevis for å gjøre fjellet og hyttene klare til sommersesongen. Denne uka feires sommeråpning på de betjente hyttene, og interessen for fjellferie er stor.

– På de mer enn 40 betjente hyttene står vertskap klare til å ønske gjester velkommen med hyttestemning og god lokalprodusert mat.  De siste hyttene åpner fredag 28. juni, og da er fjellet helt åpent og klart for sommeren, sier Solvang.

Norge som rimelig alternativ

DNTs generalsekretær ser en økende interesse som Norge som ferieland, både blant nordmenn og utlendinger.

–  Det er veldig gledelig. Ingenting er bedre enn at folk kommer seg ut og ser verdien av de 590 delingshyttene DNT har som er tilgjengelig for alle. Vi ser at mange europeere reiser til Norge for å slippe unna hetebølger i hjemlandet – og flere nordmenn innser at gode sommerminner trenger ikke å være så dyrt. I friluftslivet finnes et tilbud som passer for alle slags folk og lommebøker, sier Klarp Solvang.

Ta med Fjellvettet i sekken

Selv på sommeren kan det både snø og sludde i høyfjellet, og der det har smeltet, vil det være vått. Ta høyde for dette under turplanleggingen og pakkingen, oppfordrer generalsekretæren:

– Tar du hensyn til vær, føre og egen turerfaring, ligger alt til rette for store naturopplevelser i sommer. Såpass tidlig i sesongen kan du måtte vade enkelte steder, så husk høye fjellstøvler og gamasjer, og sjekk føremeldingene før du drar på tur, sier Klarp Solvang.

Sommerbroene legges ut i disse dager, så sjekk føremeldinger og status på ruta du har tenkt til å gå før du drar: https://ut.no/meldinger

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *