Joar Hagatun, porteføljeforvalter Kron (Foto: Tobias Østmoen)

Kron-kundene satset på teknologi, indeks og high yield-rentefond

I februar falt verdens børser etter en knallsterk start på året i januar. Verdensindeksen var ned 1,6 % i norske kroner, og Krons kunder kjøpte gjennom måneden fond for 294 millioner kroner og innløste for 82 millioner slik at netto fondsinnskudd endte på 212 millioner. Mesteparten av midlene endte opp i teknologifond, indeksfond og high yield-rentefond.

Det eneste rentefondet på topplisten er Alfred Berg Høyrente, som nå rapporterer en løpende avkastning (effektiv rente) på 10,2 prosent og leverte en avkastning på cirka 2 prosent i februar.

– På tross av at de fleste globale høyrentefond falt gjennom februar på grunnet utgang i kredittpåslag tøffet det nordiske høyrentetoget uanfektet videre og de fleste fond endte i positivt territorie. Trenden med at det nordiske høyrentemarkdet lever sitt eget liv frakoblet de globale finansmarkedene utenom i skikkelige nedturer ser dermed ut til å fortsette inntil videre sier Joar Hagatun, porteføljeforvalter i Kron.

Teknologifond tilbake i manesjen

DNB Teknologi, med en forvaltningskapital på over 40 milliarder kroner, er igjen med på topplisten etter en avkastning på imponerende – 11,8 prosent i 2022 i et år der den globale teknologiindeksen endte ned hele 22,6 prosent i norske kroner.

– Forvalterteamet Anders Tandberg-Johansen, Erling Haugan Kise, Erling Thune og Sverre Bergland gikk glipp av mye av oppsiden i den pandemidrevne børsfesten i 2020 og 2021, men de evnet definitivt å beskytte kapitalen i fjor. Ved å styre unna selskaper som enda ikke tjener penger og heller fokusere på med gode balanser, god kontantflyt og moderat verdsettelse, navigerte forvalterne fondetgjennomstormen med små tap sammenlignet med lignende fond. Imponerende 13 prosent avkastning hittil i 2023 skyldes blant annet en stor posisjon i Facebook og Instagrams eierselskap Meta, som har steget nesten 40 prosent i år påpeker Hagatun.

Europa indeksfond populært

Alle de store indeksfondsleverandørene er representert på topplisten med både globale, nordiske og europeiske indeksfond.

– Tidligere har det gjerne vært indeksfond med fokus på USA med på topplisten, men nå har vinden snudd i retning europeisk overvekt. Det europeiske markedet kan fremstå som vesentlig rimeligere priset med en P/E (Pris/Inntjening) multippel på 13 i forhold til det amerikanske markedet som nå ligger på 21. At europeiske indeksfond har økt i popularitet kan være et tegn på at mange har lært seg å fokusere mer på fundamentale forhold når de velger fond sier porteføljeforvalteren.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *