Kraftig økning i skadesaker og anmeldelser knyttet til kredittforsikring

Kraftig økning i skadesaker og anmeldelser knyttet til kredittforsikring

– Vi er fortsatt et godt stykke bak toppåret for antall konkurser som vi hadde før pandemien i 2018, men økningen nå er markant, og ventet å øke ytterligere fremover, sier Marcus Engelberg, ansvarlig megler på kredittforsikring hos Söderberg & Partners – Vi merker en kraftig økning i antall skadesaker og anmeldelser knyttet til konkurser, sier han.

Etter flere år med nedgang i antall konkurser, ble 2022 året da trenden snudde. Økningen i antall konkurser er ventet å fortsette i 2023.

Uavhengig om salget er nasjonalt eller internasjonalt; Post Covid, energipriser, inflasjon, renteøkninger og krig midt i Europa, er noe alle bedrifter i Norge berøres av. Videre forventes det at også forbrukere i hele Europa vil gå et utfordrende år i møte, noe som igjen vil sette press på flere bransjer i Norge.

I følge Creditsafe er den store konkursdriveren bygg og anlegg, mens serveringsbransjen, detaljhandel-/agentur- og engrosvirksomhet er de bransjene med størst økning i antall konkurser.

Kredittforsikring som sikring mot tap

– Som en følge av situasjonen vi nå befinner oss i, merker vi en markant økning i interessen rundt rådgivning om kredittrisiko, kredittsyring og kundekontroll, sier Engelberg.

– Våre rådgivere er veldig bevisst på å se etter denne type risiko, og interessen rundt kredittforsikring – som kan sikre bedriften mot tap på fordringer som skyldes konkurs, insolvens eller at kunden av andre årsaker ikke er i stand til å betale, er for tiden stor.Vi opplever fortsatt kredittforsikringsmarkedet som meget sunt, hvor det er muligheter for å oppnå gode vilkår, priser og dekninger skreddersydd til den enkelte bedrift, avslutter Engelberg.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *