Husk å påregistrere kjøretøyet ditt for sesongen

Hvis kjøretøyet ditt er avregistrert, må du huske å påregistrere det før du tar det i bruk.

Det gjør du på vegvesen.no/dinside. For å påregistrere kjøretøyet må du ha gyldig forsikring.

– Ikke glem å påregistrere motorsykkelen, bobilen eller annet kjøretøy før du tar det i bruk. Selv om skiltene er på er det ulovlig å kjøre med et avregistrert kjøretøy, og det kan få store konsekvenser for deg, sier Heidi Øwre, seksjonsleder i Statens vegvesen.

5 000 kr i gebyr

Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5 000 kr og skiltene blir inndratt. Dersom du blir involvert i en ulykke med et uforsikret kjøretøy, kan du i tillegg bli holdt økonomisk ansvarlig.

12. september i fjor ble det mulig å av- og påregistrere kjøretøy på nett, og beholde skiltene. Tidligere måtte man måtte reise på trafikkstasjonen for å levere og hente skiltene.

Sjekkliste for eiere av sesongkjøretøy

  • Sjekk at du har riktig førerkort for å kunne kjøre bobilen eller trekke campingvognen. Det kan du sjekke i Bil og henger-appen til Statens vegvesen. Last ned her.
  • Hvilke førerretter du har kan du lese av ditt fysiske eller digitale førerkort.
  • Øv før du legger ut på langtur. En bobil tar større plass i trafikken og det kan være uvant å kjøre.
  • Det kan være flere måneder siden forrige gang du kjørte motorsykkel. Ta det med ro de første turene, så hode og kropp blir vant til å kjøre motorsykkel igjen.
  • Pass på vekta! Ikke pakk for mye i bobilen. Du må holde deg innenfor totalvekten. Er du usikker kan du veie bilen på en av våre vekter langs veien. Finn nærmeste vekt på www.vegvesen.no/vekt
  • Bobilen og motorsykkel har kanskje stått lagret i flere måneder. Sjekk derfor den tekniske tilstanden. Er du usikker bør du bestille time hos et verksted.
  • Løse gjenstander kan bli livsfarlig i en bråstopp eller kollisjon. Fest løse gjenstander. Et usikret nettbrett veier 24 kg ved en bråstopp i 50 kilometer i timen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *