Høyest arbeidsledighet blant unge, men mange muligheter

I mai var 342 færre personer i Vestfold og Telemark registrert som arbeidsledige enn i april. Andelen unge arbeidsledige er nest høyest i landet.

5.953 personer, og 2,8 prosent av arbeidsstyrken, var registrert som arbeidsledige i Vestfold og Telemark i mai. Dette er litt høyere enn gjennomsnittet i landet.

Høy ungdomsledighet

Ledigheten er høyest blant de unge. Blant de under 30 år er andelen arbeidsledige 4,2 prosent i Telemark og 3,8 prosent i Vestfold. Kun Østfold har høyere ungdomsledighet.

– Ungdom utenfor arbeidslivet kan skape høyere utenforskap i fremtiden. Det er avgjørende at kommunene, arbeidsgiverne, fylkeskommunene og NAV samarbeider tett for å hjelpe ungdom til å ferdigstille utdanning, og bistå slik at unge kan få arbeidserfaring. Unge som vil arbeide eller ta utdanning vil alltid ha mulighet til å få hjelp til å komme seg videre. Det er alltid muligheter, og vi kan sammen få til utrolig mye for de som trenger litt ekstra bistand. Ta kontakt med ditt NAV-kontor for mer informasjon, sier Anders Anundsen direktør i NAV Vestfold og Telemark.

Halvparten av arbeidsledige kommer fra andre land

Aller høyest ledighet er det blant de som kommer fra andre land enn Norge, og andelen øker. Nesten halvparten av alle som er registrert som arbeidssøkere kommer fra et annet land enn Norge.

– Arbeid er kanskje den viktigste arenaen for inkludering. Vi kommer til å ha et stort arbeidskraftbehov fremover og må legge enda bedre til rette for at alle, uavhengig av landbakgrunn, kan få inntektsbringende arbeid, fortsetter Anundsen.

Det er jobbmuligheter

Det var 2.745 ledige stillinger i Vestfold og Telemark i mai. Så langt i år har det vært litt flere utlyste stillinger enn i fjor i begge fylker. De fleste ledige stillingene er innen helse, salg og industri. 320 feriejobber ble utlyst i mai i Vestfold og Telemark.

– Det er fortsatt muligheter for å få sommerjobb. Er du ung og ikke har skaffet deg årets sommerjobb, oppfordrer jeg deg til å søke. Det er fortsatt mange arbeidsplasser som har behov for ekstra hjelp i sommer. Det å jobbe litt på sommeren er en veldig viktig erfaring, og ofte første skritt på vei inn i arbeidslivet, sier NAV-direktøren.

Arbeidsledigheten varierer i kommunene

Det er høyest arbeidsledighet i Midt-Telemark med 3,6 prosent og Horten, Nome og Hjartdal med 3,5 prosent. Kviteseid har lavest ledighet med 1,2 prosent.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *