Næringsminister Jan Christian Vestre.

Historisk stortingsmelding om gründere og oppstartsbedrifter

Til neste år skal regjeringen legge frem den aller første helhetlige stortingsmeldingen om gründere og oppstartsbedrifter. Målet er at Norge skal være verdens beste land å starte og drive virksomhet i.

– I Norge må vi bli like flinke til å heie på vekstskapere som på idrettsstjerner. Vi må også tenke større. Jeg ønsker meg flere norske enhjørninger og oppstartsbedrifter med ambisjoner om å bli størst i verden på det de driver med. Det er verdensmesterskapet vi skal delta i, ikke kretsmesterskapet, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Første halvår i år ble det etablert nesten 6.000 nye bedrifter hver måned. Næringsministeren ønsker seg enda flere nye bedrifter og er derfor godt i gang med arbeidet med den nye gründermeldingen. Han ønsker seg innspill fra gründere og oppstartsbedrifter over hele landet.

– Dette er en milepæl for norsk gründerskap. Gründere og oppstartsbedrifter spiller en helt avgjørende rolle for morgendagens næringsliv. Ikke bare for å skape arbeidsplasser og vekst, men også for å lykkes med grønn og digital omstilling og tilpasse seg et omskiftelig verdensbilde. Vi er helt avhengig av nytenking og innovasjon, og stortingsmeldingen blir et viktig skritt mot å gi gründerne den støtten og de ressursene de trenger for å blomstre i en raskt skiftende verden, sier Vestre.

Meldingen skal gi et helhetlig overblikk og status for gründerskap i Norge. Den vil også presentere en samlet fremstilling av regjeringens politikk på området, inkludert rammevilkår og tiltak.

– I arbeidet med meldingen vil vi se på blant annet kapitalmarkedet, kompetanse og sosiale ordninger, men også EU-virkemidler og innretningen av det næringsrettede virkemiddelapparatet, både for eksisterende og nye næringer i hele landet. Samtidig vil vi at meldingen skal bidra til at gründerskap blir en motor for grønn omstilling, og at Norge blir et foregangsland innen bærekraftig næringsliv. Vi vil også gjøre et eget løft for kvinnelig gründerskap, der Norge har et stort uforløst potensial, sier næringsministeren.

Han legger til at meldingen også vil tydeliggjøre hvilke roller det offentlige bør ha overfor oppstartsbedrifter.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *