Mange nordmenn sier at de dropper sommerferien og blir hjemme i år.

Fylkesoversikt: Her dropper flest sommerferien

Fem prosent av Vestfolds innbyggere står over sommerferien i år.

– Åtte prosent på landsbasis sier at de dropper sommerferien. Høye priser rundt oss, renta og en svak krone har mye av skylda. Det er de under 40 år som i størst grad dropper ferien, sier seniorrådgiver i Frende Forsikring, Marius Solberg Anfinsen.

Unge barnefamilier sliter mest

I en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring sier 13 prosent av de under 30 år at de står over ferien, mens 12 prosent av de som er i 30-årene velger det samme. For de i 50-årene er det kun fire prosent som dropper ferie i sommer.

– De unge har ofte en mindre økonomisk buffer. Tallene viser tydelig at det er de med små barn som kjenner mest på at lommeboka ikke strekker til nå. Når renta i tillegg ble holdt uendret i juni og utsiktene for kutt ble skjøvet helt til 2025 skjønner jeg at en del føler at de må droppe ferien i år, sier Marius Solberg Anfinsen.

Her står flest over hele ferien

 1. Østfold – 18 prosent
 2. Agder – 17 prosent
 3. Innlandet – 13 prosent
 4. Nordland – 12 prosent
 5. Troms – 12 prosent
 6. Telemark – 11 prosent
 7. Akershus – 8 prosent
 8. Trøndelag – 7 prosent
 9. Oslo – 7 prosent
 10. Rogaland – 5 prosent
 11. Møre og Romsdal – 5 prosent
 12. Vestfold – 5 prosent
 13. Vestland – 5 prosent
 14. Buskerud – 4 prosent
 15. Finnmark – 0 prosent
  Kilde: Frendeundersøkelsen 

Så mange har dårligere råd enn i fjor

Frendeundersøkelsen viser at halvparten føler at de har dårligere råd denne sommeren sammenlignet med fjoråret. 3 av 5 sier at høyere priser, renta og svak kronekurs påvirker hva de skal finne på i ferien.

– Alle trenger litt fri og en pust i bakken. Jeg håper de som ikke skal ha ferie i sommer får seg noen gode uker med fri når høsten kommer. Hvis ikke pengene strekker til er det uansett viktig med en pause, om den så blir hjemmefra, sier seniorrådgiveren hos Frende.

I Finnmark skal alle ha fri

Ikke én eneste person fra Finnmark sier i undersøkelsen at de dropper ferien.

– Hele landet har hatt vinter siden sist, men jeg skjønner godt at det er de som bor lengst nord som er mest klare for sommerfridager nå. Forhåpentlig med fin sol og deilig varme, sier Marius Solberg Anfinsen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *