Are Tomasgard

– Et betydelig løft for norsk kraftproduksjon

Regjeringen lyser ut prosjekter for ny kraftproduksjon til havs. – Dette er en merkedag på veien mot utviklingen av den norske havvindnæringen, sier Are Tomasgard i LO.

– Dette er en avgjørende og viktig milepæl og en merkedag på veien mot utviklingen av den norske havvindnæringen. Havvindnæring er den viktigste satsingen som skal gi leverandørindustrien til olje og gass flere bein å stå på, sier LO-sekretær Are Tomasgard.

Han viser til at fullt utbygget, med den kapasiteten det er åpnet for, vil de to områdene hver for seg bli to av de største kraftverkene i Norge. Regjeringens ambisjon er å åpne områder for 30 GW eller en kapasitet som tilsvarer dagens vannkraftkapasitet, innen 2040.

– Energikommisjonen stadfestet at hvis vi skal nå våre klimamål og sikre og realisere nye industrielle muligheter trenger vi en større elektrisitetsproduksjon. Dette bidrar til å nå det målet, sier Tomasgard og legger til:

– Vi skal produsere mer kraft og samtidig skape og sikre nye arbeidsplasser.

Tomasgard sier at LO er opptatt av at det skal legges stor vekt på norske leveranser i anbudsrunden og ved utformingen av kraftproduksjonen på Utsira. Det er viktig for å skape nye, grønne industrijobber.

– Vi har det travelt, det er bra vi har kommet et steg videre. LO forventer at vi så raskt som mulig får på plass nettløsningene, sier han.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *