DNT opplever stor interesse for nærnatur og kortreiste naturopplevelser. I år har DNT medlemsrekord. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT med rekordmange medlemmer

Aldri før har Den Norske Turistforening avsluttet året med så mange medlemmer. – Folk har for alvor oppdaget tilbudet vårt langs kysten og ved byene, mener DNT.

Ved årets slutt har Den Norske Turistforening (DNT) 320.432 medlemmer. Medlemsveksten er på 3,3 prosent. Den største økningen er i aldergruppa 19 til 25 år. Der er økningen på hele åtte prosent.

– Jeg er så glad for at nordmenn viser interesse for det varierte tilbudet vårt til fjells, i skogen og langs kysten. Dette landet byr på naturopplevelser for alle enten man drar på topptur eller foretrekker turer i eget nærmiljø, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

– Hver time folk tilbringer i naturen bidrar til bedre folkehelse!

Solvang tror friluftsliv og tilbudet til DNT bare blir viktigere når renta stiger, verdensbildet er dystert, og flere er opptatt av å få pauser fra mobil og skjerm. Stor interesse for det bynære tilbudet tyder på at små avbrekk i hverdagen er viktig for mange.

– Det koster ikke en krone å gå tur, og i naturen kan man finne roen og få gode opplevelser sammen med de man er glad i. Mange av våre medlemmer setter også pris på at de kan dra på hyttetur for noen hundrelapper, enten de vil overnatte i en markahytte, på et fyr eller på en fjellstue.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *