Fjellreven Turbo er populær under Kom deg ut-dagen FOTO: Daniel Jacobsen.

Den Norske Turistforening: – Viktige dager for barns forhold til naturen

Neste uke byr på mange muligheter til å få en introduksjon til friluftsliv. Søndag 3. september er den nasjonale turdagen, og noen dager før har tusenvis av barnehagebarn en annerledes utedag.

– Naturen er under press i hele landet på grunn av den omfattende bit for bit-nedbyggingen som skjer i hele landet, også rundt byer og tettsteder. Gjennom ulike arrangementer vil vi vise fram hvor stor glede man kan ha av naturen nært der man bor, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening.

Han minner om at ved å være ute blir man glad i naturen.

– Vi håper dette blir viktige dager for barns forhold til naturen. Det man er glad i vil man også ta vare på!

Norges største turdag

Søndag 3. september er det igjen klart for Kom deg ut dagen, som er landet største turdag. I år det planlagt 175 arrangementer i hele landet, og DNT forventer at rundt 50 000 mennesker deltar.

– Vi vi vil inspirere store og små til å komme seg inn i naturen og se hvor enkelt det kan være. Med Kom deg ut-dagen byr vi på en skikkelig kickstart på turhøsten! Jeg er veldig glad for at interessen for denne dagen er så stor og at både antall arrangementer og deltakere holder seg stabilt høyt, sier DNTs generalsekretær.

Finn alle Kom deg ut-arrangementer på komdegut.dnt.no

Arrangementene på Kom deg ut-dagen er med på å sparke i gang Friluftslivets uke, som arrangeres av alle medlemsorganisasjonene i Norsk Friluftsliv.

Annerledes barnehagedag i naturen

TurboTråkk er et tilbud gjennom Den Norske Turistforening (DNT) der de legger til rette for at barnehager selv kan gjennomføre en artig turdag med natursti, turbingo og andre aktiviteter. 29. august skal over 10 000 barn tilbringe dagen ute med sin barnehage.

Denne annerledes barnehagedagen startet som konsept i DNT Telemark, og ble et landsdekkende tilbud gjennom Den Norske Turistforening i 2022. Tilbakemeldingene var svært gode og nå er nærmere 400 barnehager klare.

Alle barnehagene som melder seg på innen fristen, får tilsendt en utstyrspakke bestående av Turbobamse, banner, boka “Lek og lær”, diplom, poster til natursti, turbingo og aktivitetshefte.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *