Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Alessandra til Eurovision 2023

Gratulerer til Alessandra Mele som stakk av med seieren i årets Melodi Grand Prix-finale!

Alessandra avsluttet med en bemerkelsesverdig seier i kveld, og skal nå representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Liverpool i mai med låten “Queen of Kings”.

Den globale TikTok-sensasjonen har hatt en enorm suksess med vinnerlåten “Queen of Kings”, som siden slipp har hatt en eksplosiv vekst og strømmer i skyhøy fart oppover listene. Den har for øyeblikket blitt strømmet over svimlende 6 millioner ganger, som den mest strømmede finalistlåten i hele Europa!
Det er takket være TikTok, hvor låten går viralt i både Europa og USA, med over 72 millioner visninger.  I dag ligger låten på 5. plass på Spotifys topplister, som den høyest plasserte MGP-låten i Norge.

Som om ikke det var nok tok Alessandra i dag førsteplassen på Spotifys globale viral-liste. Tidligere denne uken inntok låten viral-listen i en rekke internasjonale territorier, deriblant som  nummer to i Sverige og nummer fire i UK og USA. Låten er også inne på T200 i Finland (44. plass), Sverige (79. plass, opp 88 plasser i dag) og Ungarn (177. plass, opp 21 plasser i dag).

På TikTok har sounden over 7 millioner likes, i tillegg til 1,6 million totale visninger på YouTube. Alessandra og “Queen of Kings” har allerede oppnådd historiske tall i norsk MGP-sammenheng.

Mer om Alessandra:

20 år gamle Alessandra Mele er en norsk-italiensk artist og låtskriver, som har tilbrakt mesteparten av livet i Italia. Da hun ønsket å komme nærmere sin norske familie og videreutvikle interessen for musikk, bestemte hun seg for å flytte til Norge etter å ha fullført videregående for to år siden.

Som barn begynte Alessandra å synge, danse og lage mat sammen med sin mor til lyden av Frank Sinatra. Allerede som 6-åring deltok hun i sin første sangkonkurranse og vant med ABBA-klassikeren “Dancing Queen”. Det viste seg at Alessandra elsket å stå på scenen, som var det eneste stedet hun kunne være seg selv.  Sannsynligheten for at du selv har sett Alessandra opptre er stor. Hun deltok nemlig i The Voice i 2022, hvor hun fikk mye skryt for sin unike stemmeprakt. Hun bor nå i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI.

Nå er Alessandra klar for å innta den internasjonale Eurovision-scenen med det sterke låtbidraget “Queen of Kings”. Låten handler om å tørre å være seg selv, og det å komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet:

Hvem som helst kan være Queen of Kings. Queen of Kings er noen som tror på seg selv, og ikke bryr seg om andres meninger. Personen har gått gjennom mye, men har til slutt klart å komme seg seirende ut av det med ny lærdom”. – Alessandra

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *